Poziv na promociju Sajma uvoza i izvoza Kine

U prostorijama Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, na inicijativu predstavnika Vanjskotrgovinskog centra Kine, 19. septembra 2019. godine će se odžati promocija Sajma uvoza i izvoza Kine („China Import and Export Fair“), također poznatog i kao Kanton sajam.

Kao najznačajnija međunarodna trgovačka mreža u NR Kini, Kanton sajam je spreman ponuditi lakši pristup kompanijama iz Bosne i Hercegovine na kinesko tržište, kao i otvoriti put za održivi rast trgovine i investicija između Bosne i Hercegovine i NR Kine.

Ovaj sajam je sveobuhvatan sajam od međunarodnog značaja, rangiran u samom vrhu svjetskih sajmova po obimu za jednu izložbu, sa najpotpunijim izložbenim asortimanom, najširom distribucijom inostranih kupaca, najvećim poslovnim prometom i sa najdužom tradicijom u Kini (održava se u Guangzhou dva puta godišnje, još od 1957. godine). Više informacija o sajmu se može naći na slijedećoj web stranici: www.cantonfair.org.cn.

Pozivamo sve zainteresirane kompanije iz Bosne i Hercegovine da prisustvuju promociji navedenog sajma (Program u prilogu).

Potvrdu prisustva na promociji pošaljite na e-mail: eldina.begovic@komorabih.ba ili prijaviti putem telefona na broj 033 566 232. Kontakt osoba: Eldina Begović, stručni saradnik za promociju izvoza.

Program