Sektorsko udruživanje

Želite više informacija o dešavanjima u Vašoj oblasti poslovanja, ali ne znate koga pitati?

Imate ideje kako unaprijediti poslovni ambijent u BiH, ali mislite da kao pojedinačna kompanija ne možete ništa značajno promijeniti?

Udružite se na strukovnoj osnovi u Vašoj Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine, gdje možete svoj glas udružiti sa glasovima privrednika iz branše koji se susreću sa istim ili sličnim problemima.

Pronađite Asocijaciju/ Grupaciju u svojoj branši i uključite se aktivno u njen rad!

Niste pronašli asocijaciju koja se odnosi na Vašu branšu?

Znate li da je, ukoliko imate dovoljan broj poslovnih kontakata u istoj branši u BiH, moguće zajednički pokrenuti osnivanje asocijacije/ grupacije Vaše branše u VTKBiH?

Javite nam se sa Vašim idejama….

Niste zainteresirani za asocijativno udruživanje, ali imate specifična pitanja koje želite postaviti svojoj Komori? Pišite nam….

Tu smo za vas...

Pogledajte promo video o BiH privredi
bhprivreda
 • Održana Konferencija “Kako bolje podržati razvoj malih i sredn …

  U organizaciji Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Vijeća stranih investitora u BiH i Agencije za razvoj preduzeća EDA, uz podršku Švedske agencije za međunarodnu saradnju (Sida) putem Ambasade Švedske, danas je održana 2. konferencija “Kako bolje podržati razvoj malih i srednjih ppreduzeća u BiH”. U uvodnom dijelu Konferencije

  2019-11-20
 • Poziv bh. kompanijama za učešće na Međunarodnom sajmu industrijske …

  Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizuje zajednički nastup bosanskohercegovačkih kompanija na Međunarodnom sajmu industrijske tehnologije HANNOVER MESSE 2020, koji će se održati u periodu od 20. do 24.04.2020. godine u Hannoveru, Savezna Republika Njemačka. Sajam Hannover Messe je idealno mjesto za upoznavanje poslovnih partnera i vodeći je sajam na tržištu inovativnih tehnologija, materijala i ideja.

  2019-11-20
 • Prvi Forum kvaliteta, 27.11.2019. godine

  Institut za certificiranje sistema u saradnji sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine organizuje 1. Forum kvaliteta koji će se održati u srijedu, 27.11.2019. godine u prostorijama Komore, Branislava Đurđeva 10, Sarajevo, sa početkom u 09:00 sati. Cilj Foruma je okupljanje stručnjaka iz područja kvaliteta zbog razvijanja, promicanja i širenja politike i razvoja sistema upravljanja u

  2019-11-20
 • Izložba vojne opreme i naoružanja hrvatskih tvrtki vojnog klastera u …

  Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH obavještava da Veleposlanstvo Republike Hrvatske u BiH, Ministartsvo obrane Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora i Agencija “Alan” organiziraju izložbu naoružanja i vojne opreme koja će se održati 10. prosinca 2019. godine u Domu oružanih snaga BiH, Zelenih beretki br. 2, Sarajevo. Pored izložbe, planirana je i prezentacija proizvodnih kapaciteta, odnosno mogućnosti proizvodnog

  2019-11-19