Sektorsko udruživanje

Želite više informacija o dešavanjima u Vašoj oblasti poslovanja, ali ne znate koga pitati?

Imate ideje kako unaprijediti poslovni ambijent u BiH, ali mislite da kao pojedinačna kompanija ne možete ništa značajno promijeniti?

Udružite se na strukovnoj osnovi u Vašoj Vanjskotrgovinskoj komori Bosne i Hercegovine, gdje možete svoj glas udružiti sa glasovima privrednika iz branše koji se susreću sa istim ili sličnim problemima.

Pronađite Asocijaciju/ Grupaciju u svojoj branši i uključite se aktivno u njen rad!

Niste pronašli asocijaciju koja se odnosi na Vašu branšu?

Znate li da je, ukoliko imate dovoljan broj poslovnih kontakata u istoj branši u BiH, moguće zajednički pokrenuti osnivanje asocijacije/ grupacije Vaše branše u VTKBiH?

Javite nam se sa Vašim idejama….

Niste zainteresirani za asocijativno udruživanje, ali imate specifična pitanja koje želite postaviti svojoj Komori? Pišite nam….

Tu smo za vas...

Pogledajte promo video o BiH privredi
bhprivreda
 • Na konferenciji ‘Održivi turizam’ 80 kompanija iz BiH i Slovenije

  “Održivi turizam” naziv je međunarodne konferencije koja će se održati 25. i 26. septembra u Sarajevu, u organizaciji Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Ambasade Republike Slovenije, Turističko-ugostiteljske komore Slovenije i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine. Povodom predstojećeg događaja, koji će okupiti predstavnike oko 80 kompanija iz turističkog sektora iz Bosne i

  2019-09-18
 • Održana stručna raspravu na temu zapošljavanja i obrazovanja u FBiH

  Vijeće stranih investitora u Bosni i Hercegovini (VSI) u saradnji sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine (VTK/STK BiH) je organizovalo u Sarajevu stručnu raspravu na temu trenutnog stanja na tržišta rada u FBiH sa osvrtom na obrazovni sistem i neophodnosti njegovog prilagođavanja potrebama realnog sektora a prije svega potrebama investitora. Pomenuta rasprava osmišljena je kao

  2019-09-18
 • “100 najvećih” – Investitorima je potrebno ukazati na mogućnos …

  Poslovne novine u suorganizaciji sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine po 32. put realiziraju projekt “100 najvećih u BiH” u Sarajevu.  Gala svečanost na kojoj će biti dodijeljena priznanja za najbolje okupiće preko 450 najistaknutijih privrednika koji daju izuzetan doprinos razvoju bosanskohercegovačke privrede, a prvi put u okviru projekta biće nagrađene i najuspješnije regionalne kompanije.

  2019-09-17
 • Poziv za učešće na Poslovnom forumu i B2B susretima privrednika BiH …

  Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizuje Poslovni forum privrednika Bosne i Hercegovine i Saudijske Arabije, koji će se održati 25. septembra 2019. godine u prostorijama VTK/STK BiH (Branislava Đurđeva 10, 71000 Sarajevo), sa početkom u 10h (registracija učesnika počinje u 09:30h). Programom događaja su planirana obraćanja kopredsjedavajućih Poslovnog vijeća BiH-KSA, potpredsjednika VTK/STK BiH g. Ahmeta

  2019-09-17